Faste udstillinger

Nobels butiksvindue i købstadsgaden

Nobels butiksvindue i købstadsgaden

 

I Falsters Minder kan du blandt andet opleve en købstadsgade med butikker og værksteder, som de kunne se ud omkring år 1900. Købstadsgaden blev indrettet i 1963, efter at museet fik overdraget en dengang 100 årig guldsmedebutik med værksted. Butiksinteriøret fra 1883 fremstår uændret, dekoreret med klassiske, ægyptiske og pompejanske motiver. I værkstedet kan man blandt andet se et arbejdsbord, redskaber og et stort udvalg af forme og stempler mm.

 

Du kan også fordybe dig i udstillingerne, der fortæller om Nykøbing Slot, hvor Christian IV's mor, den driftige forretningskvinde enkedronning Sophie, boede fra 1594 til 1631.

 

Nykøbing Slot var et af Danmarks fineste slotte i renæssancen. Slottet stod frem til 1767, og var ofte beboet af kongelige, og havde stor betydning for udviklingen af Nykøbing og Lolland-Falster. I udstillingerne om Nykøbing Slot kan man få indblik i blandt andre enkedron­ning Sophie og prins Christians liv til hverdag og fest. Se blandt andet deres klædedragter, en model af slottet og nogle af de mange fund, der er gjort i forbindelse med udgravninger på det tidligere slotsareal.

 

Herudover er der faste udstillinger om alt fra Falsters Middelalder til en borgerfamilies sovekammer omkring 1900, og løbende særudstillinger.

 

Book en omvisning eller et undervisningsforløb her