Den gamle Købmandshandel

Julepynt

 

Rejs tilbage til 1950'ernes julekøbmandshandel

Kom forbi Den gamle Købmandshandel i Færgestræde i Nykøbing F. Træd ind i en butik, hvor inventaret stammer fra Skottemarke købmandshandel på Lolland. Købmanden i Skottemarke åbnede sin butik i begyndelsen af 1900-tallet. Her kunne kunderne købe alt det, der var brug for i den daglige husholdning: mad, tøj, værktøj, maling, brændevin, øl og sodavand, træsko, krydderier, chokolade, bolsjer, cykeldæk og tjære.

 

I 1955 købte købmand Jørgen Skaaning Larsen butikken, og det er fra den tid, en stor del af de udstillede museumsvarer stammer.

 

Det første, der rammer dig, når du træder ind af døren i den lille butik i Nykøbing, er den aromatiske duft af kaffe. Du er nu rejst 50-60 år tilbage i tiden. Her er ingen indkøbsvogne eller selvbetjening, men søde og behjælpelige kommiser, der betjener dig efter de gode, gamle principper om god kundeservice.

 

Julenisse

 

Den gamle Købmandshandel er leveringsdygtig i blandt meget andet nymalet kaffe, te, honning, fletkurve, gammeldags bolsjer, brun sæbe, sæbespåner, dåser, petroleumslamper, keramik, gammeldags legetøj, byggryn og gode håndlavede børster. Vi byder også på en masse godt til ganen, alt fra pomerans og sukat til julens mange kager, til kandis, snapseblanding, julesennep, kirsebærvin og julete.

 

I denne søde juletid, hvor hyggen og julepynten spreder sig over land og hjem, emmer Den gamle Købmandshandel af ren nostalgi. Masser af nostalgiske klippeark, helligtrekongerslys, glaspynt, lametta, julebøger og spil, samt gode ideer til pakkekalenderen.

 

Museets frivillige har igen i år været flittige og haft gang i saks og papir. De har fremstillet kræmmerhuse, juleophæng, sprællemænd og flettede julehjerter. Skulle man selv have lyst til at flette hjerter, forhandler vi også Knud Vægters populærere flettebøger og glanspapir.

 

Der er en helt specielt ånd i butikken ved juletid, og er du ikke allerede i stemning, vil et besøg i Den gamle Købmandshandel hurtigt ændre på det.

 

Julekort

 

Boghjørnet

I Butik Obscurum kan du finde alt, hvad dit nysgerrige hjerte begærer!

 

Vi har Harry Potter tryllestave, fine notesbøger, spil, karafler, dragehalskæder, flotte glas, puder og meget andet.

Desuden sælger vi også et udvalg af Alex C.F´s tegninger, der også er at finde oppe i udstillingen.

 

Boghjørnet

Et (u)hyggeligt hjørne

 

Om Den gamle Købmandshandel

Du træder ind af døren, og en aromatisk duft af kaffe rammer dig. Du er rejst 50-60 år tilbage i tiden. Her er ingen indkøbsvogne eller selvbetjening, men søde og behjælpelige kommisser, der betjener dig efter de gamle principper om god kundeservice.

 

Den gamle Købmandshandel er et levende museum, bygget op omkring det autentiske inventar og varelager fra Skottemarke Købmandshandel, som lukkede i 1987.

 

Nye og gamle varer

Hos Den gamle Købmandshandel kan du blandt meget andet købe nymalet kaffe, the, honning, fletkurve, gammeldags bolsjer, brun sæbe, sæbespåner, dåser, petroleumslamper, keramik, gammeldags legetøj, byggryn og julepynt.

 

Udvalgte varer fra Skottemarke Købmandshandels restlager, som blev indleveret til museet sammen med inventaret, er udstillet i butikken mellem salgsvarerne.

 

Købmandshandlens åbningstider

Åbningstider:
Mandag: lukket
Tirsdag - fredag: 10-16
Lørdag: 10-14

Købmandshandlens historie